Ko-szig lábazati nemesvakolat 16Kg

A KO-SZIG lábazati vakolat alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint lábazatok és kerítések, homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. Vízszintes ill. közel vÍzszintes felületek bevonására nem javasolt. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

Összetétel:

A KO-SZIG lábazati vakolat gyárilag előkevert, diszperziós kötőanyagú, vízzel hígítható, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, vödrös kiszerelésű dekoratív vékonyvakolat.

Alappal szemben támasztott követelmények:

Az alapfelület por- ls szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás és zsugorodás mentes.A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájuak legyenek. A lábazati vakolat nem alkalmas a felület hibáinak javítására. A hibajavítást cement- habarccsal, illetve cement kötőanyagú glettel végezhetjük.

Előkészítés:

A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen a munkálatok megkezdése előtt. Természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos töltésdátumú anyagot használjon, vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Ezt a folyamatot fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. Utórendelés mindíg a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a gyár színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható. A túlzott keverés az anyag felhabosodásához és elszíneződéséhez vezet. A fal nem megfelelő vízszigetelése esetén a lábazati vakolat nem alkamazható.

Alapozás: KO-SZIG VAKOLATALAPOZÓVAL

Anyagszükséglet: 1,5 mm 4,5 kg / m 2A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. Higítás nem szükséges.

Felhasználási útmutató:

  • Csak rozsdamentes glettvassal! A szerszámok használat után közvetlenül vízzel tisztíthatóak. Az egyenletesen felhordott vakolat rozsdamentes simítóval gletteljül el.
  • A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg. A vakolatot mindíg egy irányba simítsuk, a felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig, illetve ügyeljünk arra, hogy ne húzzuk szét a szemcséket.
  • Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk. Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban, erős szélben és párás időben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt a szilárdság csökkenését és repedéseket okozhatnak.
  • A felhordást követő egy hétig óvjuk a felületet a szélsőséges időjárási hatásoktól.
  • A felületen végrehajtott utólagos javítások, foltszerű elszíneződést eredményezhetnek. a megjelenő tejszerű elszíneződés bizonyos idő után letisztul.
  • A levegő és a falfelület hőfoka is +5 °C +25 °C között legyen!

Tapadási száradás: 12 óra

A megadott értékek 20 °C-on, és 42 %-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a száradási idő jelentősen megnőhet.

Tisztíthatóság:

Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát.

Átvonahatóság:

A felület a későbbiek folyamán kültéri festékkel átvonható.

Tárolás:

Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen.

Kiszerelés: 16kg.

Minőségét megőrzi: 1 évig.

Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

14 832 Ft
Bruttó ár (Áfá-val) Áfa nélkül 11 679 Ft