Piramis fagyálló ragasztó 25Kg

Szemcse összetétele kiválóan alkalmassá teszi a vékony réteges ragasztási technológiával történő alkalmazáshoz.Alkalmazási terület: A ragasztó alkalmazható beltérben, valamint fagyveszélyes fedett helyeken, a normál erősségű igénybevételű felületek burkolásához! Kültérben való használata megfelelő szakértelmet igényel. Csak megfelelően kiképzett felületeken, és hidrofób fugázóanyag használata esetén alkalmazható.

Alap: Az alapnak minden ásványi alapú felület alkalmas, ami szilárd, por-, olaj- és zsírmentes. A cementkötésű aljzatok a burkolólapok felragasztása után nem zsugorodhatnak. Ezért (általános tapasztalat szerint) az aljzatot annyi ideig kell érlelni, ahány cm vastag. Az 5mm-esnél nagyobb egyenetlenségeket előbb javítsuk ki. Az erősen nedvszívó, illetve a nem nedvszívó felületeket, valamint a gipszkarton felületeket burkolás előtt Piramis alapozóval kezeljük le, alapozzuk le. Az alapnak és a külső hőmérsékletnek a feldolgozás során a +5°C-ot el kell érnie.

Ragasztó bekeverése: A port fokozatosan adagoljuk a vízbe. Vízigény 0,2-0,3 l/kg. Könnyen keveredik, de ha van mód rá keverjük fúrószárral. 5 perc pihentetés után keverjük ismét át, majd a ragasztó felhasználható.
Felvitel: Először a ragasztót a fogazott glettvas sima oldalával felhordjuk, utána a fogazott oldalával, kb. 60°-os szögben tartásával egyenletes bordát hozunk létre. Az így létrejött ragasztófelületbe kb. 30 percen belül a kerámiát beágyazzuk úgy, hogy a bordákat nyomással, vagy ütéssel szétnyomjuk. Ezen időt nagymértékben befolyásolja a páratartalom, a hőmérséklet, a felület és a légmozgás, ezért midig a friss ragasztóhabarcsba helyezzük az előtte szükség esetén portalanított hátoldalú kerámiát! Nagyobb és különleges felület burkolása szakértelmet igényel!

Főbb műszaki paraméterek

Vízigény: 0,2-0,3 l/kg
Pihentetési idő: 5 perc
Burkolatlan maradhat: kb. 30 perc
Csempeigazíthatósági idő: kb. 6 perc
A csempézett felület fugázható: 24 óra
Járható: 48 óra
Teljes mértékben terhelhető: 28 nap
Környezetvédelem: Hulladéka, vízzel keverve cementalapú építési törmelék. Csomagoló anyaga megfelelő ürítés esetén újrahasznosítható.
Tárolása: Nedvességtől védett helyen.
Felhasználható: A gyártás idejétől 1 évig.

2 419 Ft
Bruttó ár (Áfá-val) Áfa nélkül 1 905 Ft