Ko-szig műgyanta alapú nemesvakolat

Díszítővakolat vizes diszperziós kötőanyagú, ásványi töltőanyagokat valamint tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó vödrös kiszerelésű színezővakolat, mely különböző színekben kapható. 



Alapfelület jellemzői:

Az alapfelület por és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület simított vagy glettelt. A sérült, laza részeket, illetve az esetlegesen felületen lévő régi festék vagy bevonatmaradványokat el kell távolítani, a felületi hibákat az alapozást megelőzően ki kell javítani.

Alapozás:

Kizárólag KO-SZIG vakolatalapozóval! Alapozásra a színező-vakolatnak megfelelő színű alapozót használjunk.

Előkészítés:

Igen nagy nedvszívású alapfelületek esetén javasoljuk KO-SZIG mélyalapozó használatát, ezzel javíthatjuk a vakolatalapozó tapadását és kiadósságát. Az alapozást a vakolás előtt minimum 24 órával végezzük el. Ügyeljünk a vakolatalapozó egyenletes felhordására. A termék ásványi eredetű töltőanyagokat tartalmaz, ezért eltérő töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. A színeltérésből adódó hibák elkerülése érdekében ügyeljünk arra, hogy az épület azonos oldalára kerülő anyagok töltési dátuma megegyező legyen. Amennyiben ez nem megoldható, úgy az egy oldalra kerülő anyagot egy nagyobb edényben keverjük össze. A színezés megkezdése előtt fúrógépbe szerelt keverőszárral keverjük fel a vödrökben lévő vakolatot, majd végezzünk színellenőrzést.

Műszaki jellemzők:

Anyagszükséglet:

2,8 kg/m2, sima alapfelület esetén. Az anyagszükséglet pontos meghatározását javasoljuk a munkálatok megkezdése előtt a helyszínen elvégezni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás :

Csak szükség esetén, max 2% vízzel.

Színezés :

Gyárilag előkeverve, a KO-SZIG színvilág színeiben.

Felhordás:

  • Az anyagot rozsdamentes glettvassal egyenletesen hordjuk fel a felületre majd múanyag simítóval dörzsöljük el.
  • A dörzsölés iránya lehet körkörös, vízszintes, függőleges vagy átlós irányú, a megrendelő igényének megfelelően.
  • A vékonyvakolást folyamatosan végezzük, egy oldal színezése közben szünetet ne tartsunk, mert a várakozás ideje alatt az anyagban megindulnak a száradási-kötési folyamatok, az összedolgozhatóság nehézkessé válik, s a felület nem lesz homogén.

Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, fagyban illetve erős szélben!

Hőmérséklet:

Az alapfelület és a levegő hőmérséklete 5-25C legyen, a száradás ideje alatt is.

Porszáradás :

4 óra

A megadott adatok 20c-on, 60% relatív páratartalom alatt értendők. Ettől eltérő időjárási körülmények között a száradási, felhordhatósági tulajdonságok megváltoznak.

Átvonhatóság:

24 óra elteltével

Tárolás:

Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen 2 év. A kimaradt anyagot gondosan lezárt edényben tároljuk.

Sűrűség (20 °C-on):

1,8 g / cm3

Kiszerelés :

25kg

Tűzveszélyességi osztály: IV. Nem tűzveszélyes! FAGYVESZÉLYES! A munkaeszközök, edények az anyag száradása előtt vízzel tisztíthatóak. A száradást követően csak mechanikai úton távolíthatók el az anyagmaradványok.

Variáció kiválasztása:

12 150 Ft
Bruttó ár (Áfá-val)